Geboorte en wedergeboorte


Het einde van het onbezorgde, veilige bestaan in de baarmoeder kwam in zicht.  Waarschijnlijk hoorde je regelmatig die zware stem, die zich zorgen maakte over jouw komst en dan vooral over de dag van jouw geboorte  De derde echo gaf hoop. Je lag voor op schema, voor het weekend kon je al weleens in ons midden zijn. Papa had haast, want die zou jouw geboorte weleens kunnen missen. Hij was aan een reis bezig die hij nooit had willen maken. Van Castro Urdiales, via Laredo naar Santander en vervolgens naar Toledo. Niet langs hotels, maar langs ziekenhuizen. Op 1 januari was hij ongelukkig gevallen. Via een hernia in een nekwervel was er een ontsteking in het ruggenmerg geschoten. Hij kon zijn benen niet meer bewegen, hij had nauwelijks nog gevoel in zijn handen. Op 23 februari om 06.00 uur zou hij naar het revalidatiecentrum in Toledo worden gebracht. Hopelijk konden geboorte en wedergeboorte  elkaar  nog even kort in de armen sluiten in het ziekenhuis van Santander.  En uiteindelijk gebeurde dat ook. Op de valreep. Je weg door het geboortekanaal werd een snelweg. De vliezen werden gebroken en daar was je, om 05.20 uur. Veertig minuten voor papa naar Toledo zou worden gebracht, voor het begin van zijn wedergeboorte in het landelijke revalidatiecentrum voor dwarslaesies, waar hij ging proberen om weer te leren lopen.  Op de intensive care in Santander hadden ze hem de eerste dagen gevoed met pakjes yogurt, hij kreeg een luier om en hij werd gewassen. Hij onmoette je op het eerste vakje van Levensweg. Toen jij een paar weken later naar Toledo kwam, spartelde je al aardig met je beentjes, en binnen een jaar zal je waarschijnlijk proberen je omhoog te drukken aan de lage salontafel in de woonkamer en zal je spontaan je eerste stappen gaan zetten. Zo ging dat ook met je broertjes. Met vallen en opstaan. Op een natuurlijke wijze, zoals je ook zult leren praten, misschien ook wel in het Nederlands. Net als het leren van een vreemde taal op latere leeftijd, valt het ook niet mee om opnieuw te leren lopen. Dat ondervindt papa nu zelf ook. We worden allebei gereden. Jij in de kinderwagen, papa in zijn rolstoel. We kijken elkaar aan. Jij met een blik vol vertrouwen, of er jou  met mama en papa in de buurt niets kan overkomen. En papa ziet in jouw grijsblauwe  ogen zijn grootste inspiratiebron.  

Anuncios

Etiquetas: , , ,

7 comentarios to “Geboorte en wedergeboorte”

 1. Hari Knebel Says:

  Blij, dat er eindelijk weer een “Spaans Bloed” verhaal is. We hebben je berichten gemist. Eerst natuurlijk gedacht: “Die is weer ergens in de wereld aan het rondkruisen”. Maar toen de mededeling via Jo en SRC, dat jij in de kreukels lag. Ik schaam me een beetje, dat ik niet direct gereageerd heb. Het is er niet van gekomen door diverse redenen.
  Nu: Danny, blij, dat je op de weg terug bent. Blij, dat je zo gelukkig en geïnspireerd bent door de geboorte en het opgroeien van je kind.
  Laat alles op de goede weg blijven. Je verdient het.
  Heel hartelijk gegroet; Hari en Tine Knebel

 2. Louise Says:

  Wat een verhaal, hoop dat de genezing doorzet en de kleine veel geluk mag geven in jullie gezin! Sterkte

 3. Laura Says:

  Hallo Danny ik miste je mooie verhalen al. Ik hoor graag wat er met je gebeurd is. En je bent vader geworden. Wat fantastisch. Ik hoop dat ik van je hoor.
  Liefs en hoop op spoedig herstel.
  Lieve groet Laura

 4. jan olimulder Says:

  We ontmoetten elkaar tijdens Portugalreis in mei 2012. Lees sindsdien met plezier je blogs en begon ze langzaam aan te missen, wat zou er gebeurd kunnen zijn? Die vraag heb je nu beantwoord. Hoe mooi je er ook over schrijft in een soort paradox, je ongeluk is heel navrant en je toekomst lijkt me heel onzeker. Ik hoop van harte dat je opknapt en je werk weer kunt doen. Intussen ook gefeliciteerd met de geboorte van jullie derde kind.
  Ik wens je een goede toekomst en hoop je nog eens op een reis te ontmoeten. Sterkte en volhouden.
  Jan Olimulder

 5. Heleen van der Hulst Says:

  Beste Danny via deze weg willen we jou heel veel sterkte wensen en natuurlijk een zeer voorspoedig herstel. Ook van harte gefeliciteerd met jullie, naar ik lees derde kindje.
  Een hartelijke groet
  Heleen en Maarten van der Hulst
  Beesd

 6. Doortje de Snoo Says:

  Poeh wat een verhaal. Via facebook ‘Beesd boek’ op de hoogte gebracht van je situatie. Heftig te lezen Danny. Ben er stil van.

  Ik wens je alle kracht toe bij je herstel.

  Hartelijke groet uit Beesd (het dorp van de bikkels, daar ben jij er een van)
  Doortje de Snoo

 7. Corja Says:

  Wat heftig, dit, Danny. Ik hoop dat een totale genezing mogelijk is. En ik hoop dat je het geduld op kunt brengen.
  Ik miste je blogs al, maar zo kan dat dus gaan.
  En van harte gefeliciteerd met de geboorte van je derde zoon, een ventje op wie je kunt rekenen. 🙂
  Veel sterkte!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: