Beleef Bilbao en het Baskenland

Ongeveer vier jaar geleden mocht ik voor SRC-cultuurvakanties een zogenaamde droomreis ontwerpen. Het moest een reis zijn naar een plaats of streek, waar ik de reiziger graag mee naar toe zou willen nemen en waar SRC nog niet of nauwelijks naar toe ging. Mijn keuze viel op het Baskenland, omdat deze streek verbazingwekkend genoeg nog nauwelijks is ontdekt door het toerisme. In augustus bied ik samen met SRC weer een reis aan naar het Baskenland met een standplaatshotel in Bilbao. Ondanks de enorme gedaantewisseling die de stad heeft ondergaan, staat de stad nog nauwelijks in de belangstelling. Heeft u de Sagrada Familia in Barcelona gezien, het Pradomuseum in Madrid bezocht en geflaneerd over de plaza de España in Sevilla, dan wordt het nu hoog tijd om Bilbao en het Baskenland te beleven!  Hieronder het programma van de reis en hoe u deze kunt boeken. Spaans bloed zal de komende tijd meer in het teken staan van Bilbao en het Baskenland.

073 (2)

Bilbao is uitgegroeid tot een van de populaire steden in Spanje voor een korte citytrip. Dat heeft de stad natuurlijk te danken aan het bijzondere Guggenheimmuseum, maar dit project was nog maar het begin van de enorme facelift die de stad onderging. Architecten als Gehry, Foster en Calatrava tekenden voor de gedaanteverwisseling van de stad. In cultureel, architectonisch en gastronomisch opzicht, maar ook als het gaat om het winkelaanbod is Bilbao een heerlijke stad om een paar dagen te verblijven. En de stad is een ideale uitvalsbasis om te genieten van de kust en het wijngebied van de Rioja.

 

6-daagse reis van 23 t/m 28 augustus

Vanaf 769 euro

 

Dag 1: Naar Bilbao

In de middag vliegen we van Amsterdam naar Bilbao. Na aankomst rijden we naar ons hotel. Het viersterrenhotel Barceló Nervión ligt in het centrum van de stad aan de rivier de Nervión en op loopafstand van het Guggenheimmuseum, de oude stad en het winkelgebied van de Gran Vía.

050 (2)

 

 

Dag 2: Bilbao

Het futuristische Guggenheimmuseum is het beste voorbeeld van de gedaantewisseling die Bilbao de laatste jaren heeft ondergaan. Architecten als Santiago Calatrava, Norman Foster, Frank Gehry, Rafael Moneo, Isozaki Atea en Cesar Pelli tekenden voor de face-lift van de hoodstad van Vizcaya. Op de kade bij de rivier de Nervion die door de stad stroomt en waar vroeger de zware industrie was gevestigd, is het nu heerlijk toeven. We bezoeken uitgebreid het Guggenheimmuseum, ontworpen door de architect Frank Gehry. Naast de vaste collectie exposeert het Guggenheim in deze periode een collectie van Yoko Ono en Georges Braque, een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de stroming van het kubisme. In de oude stad zien we de kathedraal, het theater Arriaga en de plaza Nueva, met rondom het plein de typische tapasbarretjes.

TU Santiago 019

Dag 3: Langs de Baskische kust

In de ochtend gaan we naar Guernica. De voormalige Baskische hoofdstad werd in de Spaanse Burgeroorlog verwoest door het Duitse Condorlegioen. Het beroemde schilderij van Picasso, dat in het Reina Sofiamuseum in Madrid hangt, herinnert aan dit bombardement. In Guernica zien we de beroemde oude eik, hét symbool van het Baskische nationalisme. Ook nemen we een kijkje op de markt, die iedere maandag in Guernica wordt gehouden. Vervolgens rijden we naar de kust, waar we het prachtige natuurgebied van Urdaibai zien en de vissersplaatsjes Mundaka en Bermeo. Net voorbij Bermeo staat op een rots voor de kust de kerk van San Juan de Gaztelugatxe. Aan het einde van de dag bezoeken we de hangbrug van Portugalete, die in 2006 door UNESCO tot cultureel werelderfgoed werd uitgeroepen. De brug werd in 1890 geopend en is nog steeds in gebruik. Een gondel die aan de brug hangt zet auto´s, fietsers en voetgangers over.

011Dag 4: La Rioja

Een deel van dit beroemde wijngebied ligt in het Baskenland, de zogenaamde Rioja Alavesa. Tijdens onze rit door het wijngebied zien we de bodega van Domecq, ontworpen door Santiago Calatrava. In het dorpje El Ciego ontwierp Frank Gehry voor het wijnhuis van de Marques de Riscal een hotel met spa in de stijl van het Guggenheimmuseum. We bezoeken het ommuurde wijnstadje Laguardia dat op een heuvel ligt en vanwaar we een prachtig uitzicht hebben over de wijnstreek. Net buiten Labastida bezoeken we een bodega, waar we niet alleen de heerlijke Riojawijn zullen proeven, maar ook de gerechten van de streek (kosten zijn inbegrepen).

041Dag 5: San Sebastián

San Sebastián is een heerlijke, mondaine badplaats, waar ooit het Spaanse koningshuis de zomer doorbracht. We zien de charmante schelpvormige baai, waarlangs het heerlijk flaneren is. Dichtbij het strand is de oude stad, de zogenaamde parte vieja. Daar vindt u de hoogste concentratie aan barren van heel Spanje. Een goede mogelijkheid om een tapastocht te maken. We wandelen langs de baai, zien het voormalige zomerpaleis van het Spaanse koningshuis en ook het bijzondere Kursaal van de Spaanse architect Rafael Moneo.

Dag 6: Naar huis

Omdat de terugvlucht pas laat in de middag is, heeft u nog een groot deel van de dag de tijd om nog van Bilbao te genieten. U kunt winkelen aan de Gran Vía. Voor gastronomische souvenirs kunt u naar de markt aan de rivier de Nervión. Of gaat u nog een keer op tapastocht door de oude wijk van Bilbao.

(wijzigingen in het programma zijn voorbehouden)

De reis wordt uitgevoerd door SRC-Cultuurvakanties

 

Inbegrepen

Vlucht Amsterdam – Bilbao v.v. met de KLM

Vluchttijden: Amsterdam – Bilbao 14.50 – 17.00 uur

Bilbao – Amsterdam 17.35 – 19.45 uur

(vluchttijden kunnen worden gewijzigd)

Luchthavenbelastingen en heffingen

Vervoer ter plaatse in een lokale touringcar voorzien van airconditioning

Overnachting in een 2-persoonskamer voorzien van douche en toilet

1-persoonskamertoeslag 245 euro p.p.

Verzorging op basis van logies en ontbijt

De lunch op dag 4

De excursies zoals omschreven

 

Niet inbegrepen

Reis- en/of annuleringsverzekering

Niet genoemde maaltijden

Fooien

Entreegelden, circa 30 euro p.p.

Verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds à € 2,50 per 9 deelnemers

Administratiekosten € 15,- per adres

 

U kunt deze reis boeken door een mail te sturen naar: dvaaalen@hotmail.com. U krijgt dan een aanmeldingsformulier opgestuurd, dat u naar hetzelfde adres kunt terugmailen of per post kunt opsturen naar SRC-Reizen op Maat, t.a.v. S. v.d. Maat, Antwoordnummer 1530, 9700 VE Groningen.

Anuncios

Etiquetas: , , , ,

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: