Met de bus naar huis

Het sms-je kwam binnen op dinsdagochtend. De groep was aangekomen in Nederland. Het sms-je in het Spaans geschreven, zodat ook de twee Spaanse chauffeurs die de groep op zondagnacht om 01.00 uur bij het hotel hadden opgehaald het konden lezen. Van Madrid ging het naar Barcelona, waar nog negen passagiers instapten, en vervolgens naar Lyon. Daar stond de touringcar van Oad klaar voor de reis naar Nederland, waar de groep op dinsdagochtend om 06.00 arriveerde. SRC en Oad hadden het initiatief genomen bussen in te zetten om gestrande passagiers weer naar Nederland te brengen. Een slopende rit natuurlijk, maar veel keuze was er niet toen de beslissing zondagmiddag werd genomen. In het hotel namen vier andere Nederlandse gasten een taxi naar Nederland. Kosten: anderhalve euro per kilometer. Het is ongeveer 1800 kilometer van Madrid naar Utrecht. Op de Franse wegen reden ook veel geelzwarte taxi´s uit Barcelona die met name richting Parijs gingen.
Weer eens een rit over de Franse wegen, voor mij tot Lyon dan. Het deed me denken aan de reis die SRC voor het laatst in 2004 aanbood. Het Iberisch Schiereiland, een 15-daagse busreis over het Iberisch Schiereiland met vertrek uit Nederland. Een overnachting bij Dijon en vervolgens over de grens naar Barcelona, gevolgd door de Spaanse steden Zaragoza, Madrid, Toledo, Granada, Córdoba, Sevilla en de grens over naar Lissabon. Daarna via het midden van Portugal weer terug naar Spanje om langs Salamanca, Burgos en Vitoria weer terug te gaan richting Frankrijk. Met meestal volle bussen, 46 mensen. Het was de tijd dat vliegen nog aan de prijzige kant was.
Anuncios

Una respuesta to “Met de bus naar huis”

  1. Bertine Says:

    He Danny, en hoe zit dat eigenlijk met auteursrechten? Maar vooruit, omdat je mijn ‘pelgrimaje’ ook voor spaans laat doorgaan, met terugwerkende kracht toestemming voor publicatie. La peregrina.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: