Het schoolschrift van Herman Pinkster

Pas toen zijn naam uit de luidsprekers klonk, ging er een belletje rinkelen. Herman Pinkster, was dat niet de man die vroeger (in zijn eentje?) de kaartverkoop bij Ajax deed? Vroeger is de tijd van stadion De Meer. Daar had Herman zijn kantoortje waar iedereen in en uit liep; spelers, supporters, bestuursleden.

We kochten eind jaren tachtig of begin jaren negentig, ik weet het niet meer precies, ook onze eerste seizoenskaart bij Herman. Op een dag dat eigenlijk alleen supporters mochten langskomen die hun seizoenskaart wilden verlengen. Maar Herman deed niet moeilijk. Voor hem lag een schoolschrift met daarin op een rijtje onder elkaar alle vakken, A, B, C, etc. En achter die letters had hij keurig met een potlood geturfd hoeveel plaatsen er in dat vak nog beschikbaar waren. Wij kozen voor vak E. Met een gummetje poetste Herman vervolgens twee streepjes achter de letter E weg.
Gisteren mocht Herman Pinkster opdraven bij een fandag in Gorinchem. Hij is al een paar jaar spelersbegeleider bij Ajax en waarschijnlijk een van de weinige in de zakelijke Arena die de sfeer van de Meer nog kent. Rechts op de foto is ook nog Hyun Jun Suk te zien, de Zuid-Koreaan die zich vorig jaar in september met zijn zaakwaarnemer en een rugtas bij de Arena meldde en nu een contract bij de club heeft.    
Anuncios

Etiquetas:

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: