Geschorst! heeft een staartje

Het was zomaar een vergelijking, het bericht van 28 januari over de schorsing van voetballer Cristiano Ronaldo en politicus Manuel Cobo. Een kort stukje, dat niet verder de diepte inging, want wie kent Manuel Cobo. Op Google goed voor 391.000 zoekresultaten tegen 19.600.000 voor Ronaldo. Maar toch even wat meer over deze Cobo, want hij is weer in het nieuws en dit keer juist over zoekresultaten, maar dan niet van Google.
 
Eerst even terug naar het verhaaltje van 28 januari. De loco-burgemeester van Madrid, Manuel Cobo, ontving de schorsing omdat hij het gedrag van zijn partijgenote walgelijk vond. Deze partijgenote is Esperanza Aguirre, presidente van de autonome regio Madrid. Zij zou Cobo in 2008 wekenlang hebben laten volgen. Esperanza Aguirre wil graag partijleider van de PP worden en Cobo zit niet in haar kamp, maar in het kamp van haar concurrent, Mariano Rajoy, de huidige partijleider. Dat was dus het walgelijke gedrag, hem op gestapo-achtige wijze bespieden, zei Cobo in een interview. Gisteren leverde hij zijn agenda in bij de onderzoeksrechter om deze naast de zoekresultaten van de spionnen te kunnen leggen.
 
En dan het staartje, want nu is het Aguirre, Onze Lieve Vrouwe van Madrid, die zich versprak. Voorafgaand aan een persconferentie fluisterde ze in een openstaande microfoon een partijgenoot toe dat het een meevaller was dat ze IU een zetel konden geven om zich te ontdoen van die hoerenzoon. IU is het Spaanse Groen Links, de zetel staat aan de directietafel van de Caja Madrid, een van de grootste banken van Spanje, maar wie is nu die hijoputa, of om het ‘ netjes’  te zeggen, hijo dé puta.
 
Aguirre wil het niet vertellen en dus is er ruimte om te speculeren. De burgemeester van Madrid, Ruiz Gallardón maakt een goede kans, want met hem vocht ‘de Thatcher van Madrid’ de strijd uit om de macht binnen de Caja Madrid. De presidente van Madrid en de burgemeester vliegen elkaar wel vaker in de haren.
 
Aguirre is niet de eerste, en zeker niet de laatste die zich verslikt in een openstaande microfoon. Nog geen anderhalf jaar geleden was het oppositieleider Rajoy die zich liet ontvallen dat hij de volgende dag naar die kutmilitaire parade moest en ex-premier Aznar vroeg zich in 2002 na een toespraak voor het Europese parlement hardop af wat voor kuttoespraak hij had gehouden. Que coñazo, zeggen ze in Spanje. Wat een kutzooi.
Anuncios

Etiquetas: , , , ,

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: