Dierendag in Madrid

 

Ze tilt hem nóg hoger op, want het is zijn dag en iedereen mag het truitje zien dat ze speciaal voor hem heeft gebreid. En kijk toch eens hoe mooi zijn haartjes zijn gekamd. Snel nog een foto, maar nu moet Coco toch echt verder in de rij. Gisteren vierde Madrid het feest van San Antón, de beschermheilige van de dieren, niet te verwarren met de Heilige Antonius uit Padua.
 
Het was waarschijnlijk de enige zondagse file in het centrum van de hoofdstad, de stoet Madrilenen die met hun huisdier langs de kerk van San Antón schuifelden. Honden, vooral honden, maar ook katten, schildpadden, konijnen, hamsters, spinnen en zelfs everzwijnen werden ingezegend door de joviale priester van de kerk. ‘Dat de Heer dit dier zegent en San Antón hem beschermt voor alle ziektes die hem kunnen overkomen.’ De zegening werd afgesloten met een processie, die werd voorgegaan door de koninklijke garde te paard.
 
Helaas dit jaar geen delegatie uit de dierentuin, zoals voorgaande jaren, toen er nog jaguars en beren werden uitgezonden. Licht gemopper van de omstanders, die op wat meer exotische fauna hadden gerekend. Misschien volgend jaar, want dan wordt het feest ongetwijfeld weer gevierd in de calle Hortaleza, een van de hoofdstraten in de wijk Chueca, normaal hét domein van de gayscene, maar waar een dag in het jaar de Madrileense huisdieren alle aandacht naar zich toetrekken.
Advertenties

Tags: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: